Home - The Online Nut Company

Door online aanwezig te zijn, draai je meer en betere business

16 apr 2018

Waarom online aanwezig zijn en waarom aan online marketing doen? Heel wat ondernemers worstelen met die vragen. Het antwoord ligt nochtans voor de hand. Je online aanwezigheid als bedrijf is vereist om meer en betere business te draaien. Want wie op een goede manier aan online marketing doet, start automatisch een vicieuze cirkel op. Je maakt meer omzet en logischerwijze ook meer winst. Die winst kan je weer investeren, waardoor je nog meer en betere business draait. Je omzet groeit, je winst stijgt en je investeert opnieuw. Vandaar dus de uitdrukking “Geld maakt geld”.

Waarom aan online marketing doen? Omdat het niets kost!

Goede online marketing kost je niets. Online marketing levert alleen klanten en dus geld op. Natuurlijk dien je eerst aan voorfinanciering te doen om de wieken van de molen aan het draaien te krijgen. Je oogst nooit zonder te zaaien. Maar wie zegt dat je deze voorfinanciering zelf moet dragen? Er bestaat ook zoiets als een bank die je vooruithelpt. Die je successen voorfinanciert. Heb je een goed product of dienst waarmee je tal van mensen kan helpen? Waar wacht je dan nog op?

Een illustrerend verhaaltje kan nooit kwaad

Beeld jezelf even in met je beide handen op je broekzakken. Eigenlijk geef je hiermee aan de vinger op de knip te willen houden. Je durft je geld niet uit te geven, omdat je niet weet wat een bepaalde uitgave je zal opleveren. Het staat je uiteraard vrij dat te doen. Als je je handen op je beide zakken houdt, zal je je geld inderdaad niet kwijtraken. Aan de andere kant is het ook zo dat net door je handen op je zakken te houden, je vermijdt dat er iets extra’s kan inkomen. Je ontneemt jezelf kansen en laat je leiden door angst. Angst is echter zelden een goede raadgever.

Door op een goede manier aan online marketing te doen komen er zaken op je pad die je anders nooit zou zijn tegengekomen. Online marketing zorgt namelijk voor nieuwe business.

Waarom online aanwezig zijn? Omdat online aanwezigheid werkt!

Waarom online aanwezig zijn? Omdat mensen vandaag de dag niet zomaar een winkel binnenstappen. Omdat ze niet zomaar naar een leverancier bellen om te zeggen dat ze een website willen. Ze gaan zich eerst grondig informeren op Google. Wist je trouwens dat negentig procent van de mensen niet verder kijkt dan de eerste pagina? Het is daar dat de muziek speelt en er is inderdaad werk nodig om daar te raken. We herhalen onze twee vragen: heb je een goed product of dienst waarmee je tal van mensen kan helpen? Waar wacht je dan nog op?