Home - The Online Nut Company

Een vacature schrijven? Hier hou je best rekening mee!

18 jul 2017

Het lijkt eenvoudig, een vacature schrijven. We zetten even op papier voor welke functie we iemand zoeken, wat we verwachten van de kandidaten én wat ons aanbod inhoudt. Daarbij hoeven we absoluut niet origineel te zijn. Wat we verwachten en wat we als werkgever aanbieden, nemen we gewoon voor 90% over van talrijke andere vacatures die we op het internet vinden. Helaas, je kan er eigenlijk niet meer naast zitten. Het schrijven van een sterke en overtuigende vacature vraagt aandacht, tijd en toewijding. We zetten in deze blog de meest gemaakte fouten op een rij … én geven meteen ook de oplossingen.

 

FOUT: Je schrijft geen vacature uit, maar lijst gewoon enkele zaken op.

De meest voorkomende fout bij het uitschrijven van vacatures … is dat er geen vacature wordt uitgeschreven. Veel vacatures gaan niet verder dan: ‘Wij zoeken een gemotiveerde metser’. Met zeer veel geluk heb je iemand die zich hierin herkent en overtuigd wordt om jou te contacteren. De kans is evenwel klein. Schrijf daarentegen een verhaal over jouw bedrijf en de persoon die je zoekt.

Wees in je vacature voldoende gedetailleerd en concreet. Je zoekt niet gewoon een metser, maar iemand die werkplezier haalt uit het metselen van een rechte muur, waarvoor een betonmolen geen geheimen heeft, zijn genoegen haalt uit het creëren van nieuwe gebouwen én die een grote liefde heeft voor het bouwvak.

 

FOUT: Je gebruikt te veel holle woorden die niemand aanspreken.

Het aantal keren dat we in vacatures ‘gemotiveerd’, ‘gedreven’, ‘vriendelijk’, ‘enthousiast’ lezen, valt amper nog te tellen. Dat zijn geen woorden die mensen aanspreken en waarin iemand zich kan in herkennen. Wees concreter en kies voor objectieve parameters.

Je zoekt géén gemotiveerde en dynamische verkoper, maar een vertegenwoordiger met ervaring in B2B, die voeling heeft met de bouwsector en over een rijbewijs B beschikt. Deze laatste beschrijving geeft mensen de kans om af te toetsen of zij al dan niet passen in het gezochte profiel.

 

FOUT: Kandidaten kunnen alleen solliciteren via mail of per brief.

Mogelijk hebben mensen nog vragen vooraleer ze willen solliciteren. Niet voor iedereen is het even evident om een compleet CV met een begeleidende brief op te stellen. Hou daarom de drempel om jou te contacteren zo laag mogelijk, want het zou zonde zijn dat je daardoor de ideale kandidaat zou missen.

Geef mensen de kans om te reageren zoals ze zelf willen: per mail, per post, via sociale media, door het invullen van een eenvoudig reactieformulier,… Wanneer je wilt, kan je later nog altijd het gedetailleerde CV opvragen.

Geef mensen ook de kans om vragen te stellen, per telefoon bijvoorbeeld. Vermeld een contactpersoon bij wie potentiële kandidaten terechtkunnen voor meer info.

 

FOUT: Er bestaat alleen een uitgeschreven vacature.

Geschreven vacatures blijven belangrijk in de toekomst, maar zijn niet de enige manier om potentiële kandidaten te vinden. Wat dacht je van een video waarin je bedrijf sterk in beeld wordt gebracht, meerdere van je medewerkers aan het woord komen én je finaal besluit met een oproep naar geschikte kandidaten.

Deze aanpak werkt uitstekend als aanvulling op een geschreven vacature. Bovendien heb je meteen content om te delen via sociale media, wat een perfect kanaal is voor het verspreiden van vacatures.

 

Bekijk hier onze succesvolle wervingsvideo voor BB Ramen & Deuren in Tongeren.