Home - The Online Nut Company

Succesvolle ondernemers creëren bangelijk inkomen en waarde via online marketing

22 jul 2018

Succesvolle ondernemers spitsen hun aandacht toe op drie zaken: hun actieve inkomen, hun passieve inkomen en het creëren van waarde. Vanzelfsprekend in die volgorde. En ze beroepen zich daarbij graag én met succes op online marketing. Bij elk van de componenten geven we graag een woordje uitleg.

Actief inkomen

Als ondernemer kan je ervoor kiezen om alles zelf in handen te nemen. Toch denk je beter even grondig na over je uurtarief en je marktwaarde. Als jij de dingen doet waar je goed in bent, dan is het voor je bedrijf veel efficiënter dat je je inderdaad met die zaken bezighoudt. Het levert alleszins heel wat meer op dan wanneer je je richt op zaken waar je niet zoveel van afweet. Concreet: wil je iets gaan doen met online marketing maar ben je de materie niet machtig? Besteed dat werk dan uit aan experts. Jouw uurtarief is veel te hoog om te zitten knutselen en aanmodderen.

Passief inkomen

Succesvolle ondernemers denken ook na over een passief inkomen. Een voorbeeld? Op je website kan je e-books aanbieden die geïnteresseerden kunnen downloaden tegen betaling. Interessant, want zo lopen de inkomsten vanzelf binnen. Een andere mogelijkheid is het maken van een serie van webinars. Dat vraagt maar één keer tijd en energie. Maar eens je die kraan hebt opengezet, zal je passieve inkomen alleen maar stijgen.

Waarde creëren, dat is wat succesvolle ondernemers doen

Een succesvolle ondernemer zal er ook voor zorgen dat hij waarde creëert via online marketing. Stel dat je je zaak wilt overlaten. Als je online marketing goed en efficiënt georganiseerd is, kan je een beduidend hogere waarde vragen. Doeltreffende online marketing zorgt immers voor een continue instroom van nieuwe leads en klanten. Die zorgen op hun beurt voor meer omzet, meer winst en dus meer geld dat je weer kan investeren. Stel jezelf de vraag in welke mate je zelf vervangbaar bent. Is dat nog niet het geval, werk hier dan aan. Zorg er met andere woorden voor dat je bedrijf verder draait, ook als jij er niet bent. Online marketing helpt je zeker om dit doel te bereiken.